top of page
Kroon-Wit.png

Koningsdag 

Bergen op Zoom

Kom koningsdag vieren in Bergen op Zoom!

Activiteiten Koningsnacht en Koningsdag 2021

       🅞🅡🅐🅝🅙🅔 🅕🅔🅔🅢🅣🅗🅘🅣🅢!

  • Ook dit jaar hebben we een kleur wedstrijd. Zit je op de basisschool, pak dan je stiften en potloden en kleur hem zo mooi mogelijk in. De mooiste kleurplaten winnen ook dit jaar weer een leuke verrassing.  de kleurplaat is te downloaden op deze site en kan worden opgestuurd naar info@koningsdagboz.nl of naar de Facebookpagina van Koningsdagboz

  • Homemade By Margreet verzorgd een online bak workshop. Wil je meedoen aan deze workshop dan kan je een pakket met benodigdheden bestellen via www.homemadebymargreet.nl.  De instructievideo zal op Koningsdag via deze site en onze Facebookpagina te zien zijn

  • Lars Kookt verzorgd een online kookworkshop. Lars gaat een speciale Oranjesoep koken.  Via onze site (klik hier) kan je een pakket met alle benodigdheden bestellen. Ook deze instructie video zal op deze site en via onze Facebook pagina te zien zijn.

  • Helaas kunnen we dit jaar geen optocht met versierde fietsen organiseren. Maar natuurlijk kun je als je op het basisonderwijs zit wel je eigen fiets versieren en daar een foto van maken. Stuur deze foto naar: info@koningsdagboz.nl of zet hem op onze Facebookpagina .De mooiste inzendingen worden beloond met een smakelijke verrassing.

  • Om 16.00 zal er landelijk een nationaal proost moment zijn. Wie doet er mee?

  • Natuurlijk hangen we ook dit jaar gewoon de vlag weer uit. Mocht je niet precies weten hoe de vlaginstructies zijn kun je ze hier even terug lezen.

  • In heel Nederland zullen tussen 9.55 en 10.00 uur de klokken geluid worden.Om 10.00 uur zal het Wilhelmus gespeeld worden door de beiaardiers en wordt iedereen opgeroepen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee te zingen. Voor wie alsvast wil oefenen, hier kun je de tekst vinden.

Top_homepage

Vertel het de Koning

Ook voor het koninklijk huis was 2020 een ander jaar dan anders. De koning vierde zijn verjaardag bijvoorbeeld niet in Maastricht, maar vanuit Paleis Huis ten Bosch.

Maar hoe beleven kinderen deze coronaperiode?

 

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen kwam op het idee om hen te vragen om dat wat zij meemaken op papier te zetten. De bond ontving meer dan 1400 reacties in de vorm van prachtige tekeningen, creatieve knutselwerkjes, lieve kaarten, ontroerende brieven, foto's en gedichten van Nederlandse kinderen, kinderen van expats en vluchtelingen.

Deze week ontvangen alle scholen van het primair onderwijs in Bergen op Zoom van het Oranjecomité Bergen op Zoom het boek en 'Vertel het de Koning' met bijbehorende lesbrief.

 

Vertelhetdekoning1.jpeg

Word Sponsor!

Het Oranjecomité is op zoek naar sponsoren die financieel een bijdrage willen leveren aan Koningsdag in Bergen op Zoom. Wij bieden verschillende pakketten aan waar u als sponsor een bij u passende keuze uit kunt maken. Als Oranjecomité zijn we van sponsoren afhankelijk voor de organisatie van evenementen tijdens Koningsdag in Bergen op Zoom.

Draagt u Koningsdag in Bergen op Zoom een warm hart toe, dan kunt u daar financieel aan bijdragen. Onderstaand ziet u wat u van ons voor welke sponsorbijdrage kunt verwachten.

Oranjecomite_Sponsorbrochure_Compleet-3.

Lint voor een kind

Lint voor een kind 2022

Kent u een kind dat iets bijzonders heeft gedaan voor anderen? Meldt hem of haar dan aan voor een ‘Lint voor een kind’, dat tijdens Koningsdag wordt uitgereikt door de burgemeester.

Alles wat je moet weten

Lees het hier

Informatie

Info

Vlaginstructie

Alles wat u moet weten over het ophangen van de Nederlandse vlag tijdens koningsdag!

Vrijmarkt 2021

Kroon-Wit.png

Helaas mag er ook dit jaar geen vrijmarkt worden gehouden.

Sponsoren

Door de hulp van onze sponsoren is het mogelijk om allerlei leuke evenementen te organiseren.

Veel gestelde vragen

Lees het antwoord op al u vragen rondom de viering van koningsdag in Bergen op Zoom

CONTACT
Logo Koningsdagboz
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page